Prajitura cu crema mascarpone si nuttella

de daniastefania in Prajituri, 4 Oct 2015 | 6499 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 175 gr unt
  • 175 gr zahar
  • 3 oua
  • 175 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de lapte

Pentru crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 3-4 linguri nuttella
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema mascarpone si nuttella:

Incepem cu prepararea blatului. Untul il frecam bine cu o lingura de lemn, pana se inmoaie. Adaugam zaharul si frecam mai departe pana compozitia devine pufoasa. Apoi adaugam ouale, unul cate unul.

Nu adaugam un alt ou, decat dupa ce cel anterior s-a incorporat. Adaugam faina cu praful de copt si laptele. Amestecam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 18-25 minute. Lasam blatul la racit si pregatim crema. Amestecam bine crema mascarpone cu zaharul, pana se topeste zaharul.

Adaugam crena nuttella si omogenizam. Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in jumatate pe latime, apoi fiecare jumatate o taiem in doua (din grosime). Asezam pe o tava sau farfurie o bucata de aluat. O ungem cu crema. Peste asezam alt blat, ungem iar cu crema.  Vom.avea 4 randuri de blat si 4 de crema. Ungem deci si blatul de deasupra cu crema. Lasam la racit 2-3 ore si apoi portionam. O prajitura rapida, dulce, pe placul tuturor!

Pofta mare dragi bucatarasi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone si nuttella" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese